Ha képezni kívánja munkatársait

Figyelem! Megváltozik az OKJ!

Megjelent az új Országos Képzési Jegyzék (OKJ), amely a tanfolyami képzések területén 2013. január 1-től lép életbe. Az új OKJ - az eddigiektől eltérően - felnőttképzésben is kötelező óraszámokat ír elő. Számos szakterületen ez a jelenleginél magasabb óraszámokat és ebből következően hosszabb és költségesebb tanfolyamokat jelent majd. Ragadja meg Ön is a lehetőséget, tekintse meg kínálatunkat, és jelentkezzen tanfolyamainkra még most!

Képzés adatlap

Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló továbbképzés

(40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet alapján)
Eng.: BP/0102/1038-1/2018

Szakmai terület: Energetika Speciális képzés
Előfeltétel: Érintésvédelemi szabványossági felülvizsgáló szakmai végzettség megléte Képzési forma: kihelyezett csoportos felnőttképzés
Egészségügyi alkalmassági vizsga: Nincs Képzési idő: 8 óra

Munkaterület leírása:

A továbbképzés célja:
Tekintettel arra, hogy a felülvizsgálatokra vonatkozó jogszabályok és szabványok terén jelentős változások mentek végbe, így a különböző években végzett felülvizsgálók ismeretanyaga eltér egymástól. A képzés célja, hogy a hatósági jellegű képzést teljesítő személyek a felülvizsgálathoz szükséges korszerű szakmai biztonsági ismereteket sajátítsanak el. 
A továbbképzés célja, hogy a hatósági jellegű képzést teljesítő személyek a felülvizsgálathoz szükséges korszerű műszaki-biztonsági szakmai ismereteket sajátítsanak el. Megismerjék a Villamos Műszaki Biztonsági Szabályzatban (VMBSZ) meghatározott érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálói munkaterületre vonatkozó hatályos jogszabályi előírások, érvényes műszaki szabványok követelményeit, változásait és képessé váljanak a megváltozott szakmai követelmények alkalmazására. Elméleti és gyakorlati útmutatást kapnak ezek alkalmazására, valamint szert tesznek korszerű mérési ismeretekre és mérőműszerek alkalmazására, illetve a mérési eredmények előírásoknak megfelelő dokumentálására. Így alkalmassá válnak a megváltozott szakmai követelmények alkalmazására.

Egyéb megjegyzés:

A vizsga írásbeli és szóbeli részből áll.
  • Írásbeli vizsgatevékenység: Az írásbeli vizsgatevékenység egy gyakorlati problémával kapcsolatos ismeretek összefoglalása és értékelése. Az írásbeli feladatlap előzetesen nem ismertethető meg a résztvevőkkel.
  • Szóbeli vizsgatevékenység: Válaszadás a szakmai feladatok témaköréhez kapcsolódó tételsorokból húzott szóbeli vizsgakérdésre.
A kiállított igazolás érvényessége 5 év. 
A továbbképzési igazolás a szakterület szerinti szakképesítést igazoló bizonyítvánnyal együtt érvényes! 

Kapcsolódó dokumentumok: