Ha képezni kívánja munkatársait

Figyelem! Megváltozik az OKJ!

Megjelent az új Országos Képzési Jegyzék (OKJ), amely a tanfolyami képzések területén 2013. január 1-től lép életbe. Az új OKJ - az eddigiektől eltérően - felnőttképzésben is kötelező óraszámokat ír elő. Számos szakterületen ez a jelenleginél magasabb óraszámokat és ebből következően hosszabb és költségesebb tanfolyamokat jelent majd. Ragadja meg Ön is a lehetőséget, tekintse meg kínálatunkat, és jelentkezzen tanfolyamainkra még most!

Képzés adatlap

Erősáramú berendezések felülvizsgálója továbbképzés

(40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet alapján)
Eng.: BP/0102/1038-2/2018

Szakmai terület: Energetika Speciális képzés
Előfeltétel: Erősáramú berendezések felülvizsgálatra feljogosító szakmai végzettség. Képzési forma: kihelyezett csoportos felnőttképzés
Egészségügyi alkalmassági vizsga: Nincs Képzési idő: 8 óra

Munkaterület leírása:

A továbbképzés célja:

Az egykor tanultak felelevenítése, majd az EBF felülvizsgálatokhoz feltétlen szükséges megváltozott, a legújabb hatályban lévő jogszabályok és érvényes szabványok, szabályzatok ismertetése, illetve az alkalmazásuk begyakorlása. Így különösen a 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet 1. mellékletét képező Villamos Műszaki Biztonsági Szabályzatban meghatározott, az EBF felülvizsgálói munkaterületre vonatkozó követelmények és változások bemutatása, hogy képessé váljanak a megváltozott szakmai követelmények alkalmazására. A korábban megszerzett szakmai készségek, szakmai ismeretek, személyes, társas és módszer-kompetenciák tovább fejlesztése és a szakmai követelményekben bekövetkező változáskövetés képességének elsajátítása.

Egyéb megjegyzés:

A vizsga írásbeli és szóbeli részből áll.
  • Írásbeli vizsgatevékenység: Az írásbeli vizsgatevékenység egy gyakorlati problémával kapcsolatos ismeretek összefoglalása és értékelése. Az írásbeli feladatlap előzetesen nem ismertethető meg a résztvevőkkel.
  • Szóbeli vizsgatevékenység: Válaszadás a szakmai feladatok témaköréhez kapcsolódó tételsorokból húzott szóbeli vizsgakérdésre.
A kiállított igazolás érvényessége 5 év. 
A továbbképzési igazolás a szakterület szerinti szakképesítést igazoló bizonyítvánnyal együtt érvényes! 

Kapcsolódó dokumentumok: