Ha képezni kívánja munkatársait

Figyelem! Megváltozik az OKJ!

Megjelent az új Országos Képzési Jegyzék (OKJ), amely a tanfolyami képzések területén 2013. január 1-től lép életbe. Az új OKJ - az eddigiektől eltérően - felnőttképzésben is kötelező óraszámokat ír elő. Számos szakterületen ez a jelenleginél magasabb óraszámokat és ebből következően hosszabb és költségesebb tanfolyamokat jelent majd. Ragadja meg Ön is a lehetőséget, tekintse meg kínálatunkat, és jelentkezzen tanfolyamainkra még most!

EUROKT-AKADÉMIA Szakközépiskola

SZMSZ
Pedagógiai program
Házirend

Az iskola 1999. szeptemberében nyitotta meg kapuit. Az intézmény iskolai rendszerben működik, és alapfokú iskolai végzettségre, alapműveltségi vizsgára, továbbá érettségire épülő közép és felsőfokú szakképesítést biztosít a képzés résztvevőinek. Még abban az évben megkaptuk az MSZ EN ISO 9001:2008 szabvány alapján a tanúsítást, valamint az IQNet tagságot.

Az Iskola küldetése

Az esztergomi régióban felhalmozódott tapasztalatok és emberi erőforrások birtokában elősegíteni a hazai és az európai vállalatok által megkívánt szakmai készségek és a szakmai tudás átadását a fiatalok számára, melyek biztosítják foglalkoztathatóságukat, növelik vállalkozói kedvüket, fejlesztik együttműködő készségüket, és esélyt nyújtanak számukra a zökkenőmentes társadalmi beilleszkedéshez.

Az Iskola bemeneti követelményei:

Az Intézmény az alábbi bemeneti szinten fogadja a fiatalokat:

Akik már betöltötték a 16. életévüket és alapfokú iskolai végzettséggel rendelkeznek. Számukra szakképesítő vizsgával záruló 2, ill. 3 éves középfokú képzést szervezünk.

A tanulók kiválasztása felvételi beszélgetések révén történik. Az oktatás a Minisztérium által előírtaknak megfelelően folyik.

Az Iskola kimeneti szintjei

Intézményünk döntően az állam által elismert képesítéseket nyújtja. A jelentkezők számára széles képesítési választékot biztosítunk mind a képzési idő (2 ill. 3 év), mind a szakképzés típusa illetve szintje tekintetében. Kérjük tekintse meg képzési kínálatunkat.

A szakmai kompetenciákon túl az iskolai kiegészítő képzést is nyújt, mely elsősorban a társadalmi beilleszkedést, a kommunikációs és informatikai jártasságot, illetve a nyelvtudás javítását szolgálja.

Finanszírozás

Mivel a képzés résztvevői tanulói jogviszonnyal rendelkeznek, a szükséges pénzügyi erőforrásokat döntően az állam biztosítja normatív támogatás formájában. Ezeket a forrásokat az iskolafenntartó közhasznú alapítvány egészíti ki, illetve az intézettel együttműködő vállalatok (2007, 2008, 2009, 2010) járulnak hozzá a szakképzés tárgyi feltételeinek megteremtéséhez.
Az egészségügyi alkalmassági vizsgálat önköltséges.

Az Iskola környezete

Iskolánk Esztergomban, a történelmi múltú iskolavárosban található. oktatási intézményei ma is vonzóak a régióban lakó diákok számára. Hat általános, hét közép-, egy szakképző- valamint két főiskoláján évente 8000 diák tanul.

Iskolánk, az EUROKT-AKADÉMIA Szakközépiskola a város központjában, a Kis-Duna parton – az árnyas platánok alatt – talált otthonra. Tágas, jól felszerelt termei kiválóan alkalmasak továbbképzések, konferenciák szervezésére is.

Jövő- és kapcsolatépítés

Az európai Képzési prioritások magyarországi megvalósítása, a több országra kiterjedő együttműködés előmozdítása, az európai közösség által támogatott projektekben való közös részvétel, valamint a fiatalok nyelvtudásának fejlesztése, más népek, kultúrák megismerése érdekében keressük német, angol, spanyol, orosz nyelvterületeken a hasonló profilú testvériskolákat.

Működési engedély:

Intézményünk a Nemzeti Munkaügyi Hivatal által kiadott Működési Engedéllyel rendelkezik. Nyilvántartási szám: E-000470/2014

Oktatási szakmai minőségbiztosítás:

Szervezeti minőségbiztosítás:

Intézményünk ISO 9001:2008 szabványnak megfelelő minőségirányítási rendszer szerint működik.

Különös Közzétételi Lista

Különleges Közzétételi Lista 2013 2014 tanév

Tanáraink

Éves Munkaterv 2014-2015. tanév

Közhasznúsági jelentés 2012

Közhasznúsági jelentés 2013

Közhasznúsági jelentés 2014

Ideiglenes felvételi jegyzék a 2014/2015 tanévre

Az EURO-ISKOLÁÉRT” Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány Kuratóriumának értékelés az EUROKT-AKADÉMIA Szakiskola 2012-2013-as tanévének oktató-nevelő munkájáról

2016. évi felnőttképzési közzétételi adatok (lezárt)

2017. évi felnőttképzési közzétételi adatok (lezárt)

2018. évi felnőttképzési közzétételi adatok (folyamatos)